Més de 5000 persones celebren la 42a Diada Ciclista de Sant Sebastià

Diada Ciclista

Una jornada que organitza l'Institut Municipal de l'Esport des de 1977 i que ha tornat a la seva data habitual del dia del patró  

El Col·legi Arcàngel Sant Rafel, l'AFA Marian Aguiló, i  l'AFA Son Serra han estat els grups amb més participants amb un premi de 200 euros 

Palma, 20 de gener de 2023. El batle de Palma, Jose Hila, i l'ambaixador de la prova, Mertin Berchesi, han donat el sus de sortida a la 42a Diada Ciclista de Sant Sebastià a l'arc situat a la plaça de Santa Eulàlia, acompanyats del regidor d'Esports, Francisco Ducrós; el director d'institucions de Caixabank a Balears, Hilari Llabrés, i membres del Consistori.

Més de 5000 persones han participat a la tradicional Diada, que organitza l'Institut Municipal de l'Esport, amb el suport de Caixabank, des de l'any 1977. Una prova emmarcada en els esdeveniments de les festes de Sant Sebastià que enguany ha tornat a la seva data habitual del dia del patró, després de l'ajornament al mes d'abril de la darrera edició a causa de la pandèmia. 

A les 12 h s'ha iniciat el recorregut encapçalat per Martin Berchesi, actual campió d'Espanya d'handbike, acompanyat d'un grup de ciclistes de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, que tradicionalment obren la passejada, i per persones amb diversitat funcional, que s'han situat al capdavant. Durant 27 minuts han anat creuant l'arc de sortida tots els participants.

Les bicicletes han continuat l'itinerari pel parc de la Mar, l'avinguda d'Antoni Maura, el passeig del Born, la Rambla, el camí de Jesús i el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d'Esports de Son Moix, en un recorregut d'uns 6 km. La Policia Local de Palma i el servei d'ambulàncies han controlat el recorregut per a evitar accidents i ajudar els que ho necessitaven.

En arribar al Palau Municipal d'Esports Son Moix hi ha hagut animació musical a càrrec de Music Mec, jocs i activitats de Barridiades per als més petits. Una festa amb l'incentiu del sorteig que s'ha dut a terme amb les persones que han arribat a Son Moix, on Decathlon ha fet entrega de dues bicicletes i VAS de 10 maillots a les persones premiades.

Els premis als tres grups més nombrosos han estat per al Col·legi Arcàngel Sant Rafel que ha inscrit a un total de 93 persones, AFA Marian Aguiló amb 84 participants i AFA  Son Serra amb 65 participants Cada grup ha rebut un premi de 200 euros de l'Escola Universitària ADEMA.

Amb l'objectiu de reduir els residus plàstics, s'ha disposat d'un sistema d'avituallament sostenible, amb la instal·lació d'estacions d'aigua potable, una alternativa mitjançant la qual els participants han pogut omplir les seves botelles reutilitzables, facilitades amb la inscripció.

Enguany la Diada ha comptat  amb el patrocini d'Onda Cero, ADEMA, Decathlon i Vinci Active Esport. Així com també amb la inestimable col·laboració de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears i el suport de la Policia Local de Palma, EMAYA i totes les àrees de l'Ajuntament, que fan possible aquesta festa de la bicicleta a Palma. 

Fecha publicació original: 23 de gener de 2023

Data darrera modificació: 23 de gener de 2023