Palma acull la segona edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour en el Dia Mundial del Medi Ambient

plogging

L'esdeveniment és completament gratuït i combinarà activitats esportives guiades amb la recollida de residus

Ramon Perpinyà: "Aquesta jornada de conscienciació és molt important, és una manera d'enviar un missatge molt clar a la ciutadania i és que no tenim planeta B"

Francisco Ducrós: "El Plogging Tour posa de manifest valors esportius com la cooperació, el compromís, la solidaritat i el respecte per l'entorn. Valors intrínsecs que en aquesta ocasió s'activen de manera transversal, lúdica, saludable i didàctica a favor del medi ambient i de la sostenibilitat"

Palma, 31 de maig de 2022. El tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà; el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i la directora de Relacions Institucionals de Plogging Tour, Beatriz Soliva, han presentat avui  al vestíbul de Cort la segona edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour, que es du a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma a través de l'Institut Municipal de l'Esport.

Enguany, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient i en el marc de les actuacions que s'estan realitzant en matèria de medi ambient, mobilitat i protecció del territori, Palma acollirà diferents activitats plogging aquest diumenge a partir de les 9.45 h per la zona de Cala Gamba i Es Carnatge,.  

Durant la jornada es combinarà la recollida de residus amb la realització d'exercicis físics guiats, diferents recorreguts d'entre dos i onze quilòmetres i tallers DIY, jocs, dansa, realitat virtual, art, etc. Una experiència que es desenvolupa a través de metodologies inclusives i participatives accessibles per a totes les persones i nivells.

L'esdeveniment és completament gratuït i té com a propòsit promoure l'acció pel clima, la cura del patrimoni natural i les ciutats i comunitats sostenibles en el marc dels Objectius de desenvolupament sostenible i l'Agenda 2030 europea.

Ducrós ha posat l'accent en els valors de l'esport i el respecte de la natura, "el Plogging Tour posa de manifest valors esportius com la cooperació, el compromís, la solidaritat i el respecte per l'entorn. Valors intrínsecs que en aquesta ocasió s'activen de manera transversal, lúdica, saludable i didàctica a favor del medi ambient i de la sostenibilitat".  

Per la seva banda, Perpinyà ha destacat que l'esdeveniment s'emmarca dins l'agenda del Dia Mundial del Medi Ambient i ha subratllat que "aquesta jornada de conscienciació és molt important, és una manera d'enviar un missatge molt clar a la ciutadania i és que no tenim planeta B".

Els hàbits de vida cardiosaludables, la cura de la biodiversitat i el patrimoni natural, i el voluntariat, al costat de l'eliminació dels plàstics d'un sol ús, l'economia circular i el correcte reciclatge, són els eixos principals que impulsa la comunitat Plogging Tour. 

Soliva ha explicat que el repte "és arribar a retirar 33.000 quilos de residus sota el lema Haz deporte por el planeta. A hores d'ara ja s'han recollit 27.100 quilos de residus en espais naturals i zones verdes d'onze ciutats espanyoles".

L'esdeveniment, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears, entre altres entitats esportives locals i associacions ambientals i socials de les Illes Balears.

Les inscripcions són gratuïtes i limitades. Es poden realitzar a través del web https://www.ploggingtour.com/mallorca/ .

Fecha publicació original: 31 de maig de 2022

Data darrera modificació: 31 de maig de 2022