L'IME convoca noves línies de subvencions per a potenciar l'esport a Palma amb un pressupost de 219.000 euros

subvencions 2022

Francisco Ducrós: "Enguany hem ampliat un 35% el pressupost per a aquestes ajudes, que introdueixen nous conceptes per a donar més suport a entitats i esportistes, amb l'objectiu de potenciar la pràctica esportiva i els hàbits saludables a Palma".

Les quatre línies obertes són: esport femení, esdeveniments esportius, ajudes a entitats i clubs esportius, i ajudes a clubs de competició nacional.

Les instàncies i la documentació es poden presentar a través de registre electrònic fins al 30 d'octubre. 

Palma, 3 de maig de 2022. El regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha presentat avui la convocatòria de quatre línies de subvencions esportives per a la temporada 2021-22  que es troben dins el Pla estratègic de l'Institut Municipal de l'Esport (IME): esport femení, esdeveniments esportius, ajudes a entitats i clubs esportius, i ajudes a clubs de competició nacional. 

La convocatòria té un pressupost total de 219.248 euros, per a les despeses originades entre l'1 de novembre de 2021 i el 16 d'octubre de 2022, i està destinada a incentivar l'organització de tornejos i activitats, potenciar accions per a impulsar l'esport femení a la nostra ciutat i fomentar l'activitat física al municipi de Palma.

Ducrós ha explicat les novetats de la convocatòria: "Enguany hem ampliat un 35% el pressupost per a aquestes ajudes, que introdueixen nous conceptes per a donar més suport a entitats i esportistes amb l'objectiu de potenciar la pràctica esportiva i els hàbits saludables a Palma".

El regidor també ha destacat la bona acollida de la línia d'esport femení que es va obrir per primera vegada el darrer any, i que va poder beneficiar 42 clubs i esportistes de la ciutat: "Seguim apostant per l'esport femení mantenint aquesta línia que va ser la més demandada el 2021".  

El termini per a sol·licitar les subvencions ja està obert i es poden presentar les instàncies i la documentació a través de registre electrònic fins al 30 d'octubre.

Quatre línies amb més conceptes i suport

La línia d'ajudes per a esport femení, adreçada a clubs de Palma i esportistes individuals, està dotada amb un pressupost de 59.248 euros; es cobriran, entre altres conceptes, despeses com llicències federatives, assegurances, organització de competicions, activitats, formació específica, arbitratges, lloguer d'instal·lacions o material esportiu fungible, entre d'altres. Els clubs poden sol·licitar fins a un màxim de 2.000 euros i, les esportistes, fins a un màxim de 1.000 euros per temporada.

D'altra banda, la línia de subvenció per a l'organització d'esdeveniments esportius fusiona i amplia els conceptes de la passada convocatòria. Així, recull el finançament per a despeses de medalles, trofeus i ambulàncies, però a més s'han introduït nous conceptes com arbitratges, plataformes d'inscripció, assegurances, lloguer d'espais, cartelleria o transport, entre d'altres.

Aquesta línia té com a objecte atorgar ajuts als clubs esportius de Palma, federacions esportives i altres entitats sense ànim de lucre que organitzin esdeveniments o competicions a la ciutat. Està dotada amb un pressupost de 60.000 euros i es concediran fins a un màxim de 1.500 euros per sol·licitud i esdeveniment. 

Com a novetat, neix una nova línia d'ajudes per a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre per a les despeses de la temporada derivades de la seva activitat ordinària, dotada amb un pressupost de 50.000 €.

Així, els clubs de Palma poden sol·licitar fins a 2.000 euros en diferents conceptes, com són: despeses federatives, arbitratges, material fungible, assegurances, formació, roba esportiva, revisions mèdiques, gestoria o lloguer d'espais, entre d'altres.

Finalment, una altra de les novetats és la línia destinada a ajudes per a clubs de competició nacional, amb una dotació de 50.000 euros. Aquestes ajudes es dirigeixen a clubs esportius sense ànim de lucre de Palma que participin en competició nacional, per les despeses derivades de la seva activitat. Cada club pot presentar una sol·licitud fins a un màxim de 2.000 euros.

Les Bases i les instàncies es poden trobar a l'apartat de descàrrega de sol·licituds del web de l'IME. També hi ha un correu electrònic habilitat per a dirigir les consultes o els dubtes relacionats amb el procediment, la tramitació o la documentació: subvencions@ime.palma.cat

Fecha publicació original: 3 de maig de 2022

Data darrera modificació: 3 de maig de 2022