Son Moix acollirÓ demÓ el I Torneig per la Igualtat Ciutat de Palma

igualtat

El torneig reunirÓ 120 jugadores de dotze equips femenins de Mallorca, Menorca i Eivissa.

La cita pretÚn ser una plataforma per al creixement del futbol sala femenÝ a les Balears amb el repte futur que s'arribi a crear una lliga

Palma, 22 d'abril de 2022. Aquest matÝ s'ha presentat a Son Moix el I Torneig per la igualtat Ciutat de Palma, una competiciˇ que congregarÓ a 120 jugadores aquest dissabte a la pista del Palau Municipal d'Esports de Son Moix. 

Aquesta iniciativa pionera arrenca de la mÓ de la Fundaciˇ Palma Futsal amb l'objectiu de construir un projecte de futur i contribuir al creixement del futbol sala femenÝ i la consolidaciˇ d'una lliga femenina balear. SerÓ el primer torneig femenÝ que reuneixi la major part dels equips femenins. En aquest sentit, el gerent de l'IME, Rafael Navarro, ha destacat que "es posa una llavor que segur que donarÓ els seus fruits".  

Aquest esdeveniment reunirÓ 12 equips femenins de Mallorca, Menorca i Eivissa en una gran jornada festiva: Sˇller Futsal, CD Sant Roc, Joan d'└vila, Son Oliva, Son Ferrer AtlŔtic, un combinat del CE Ciutat d'Inca i la SE Alc˙dia Futsal, de Mallorca, Uniˇ Esportiva Maˇ i Futbol Sala Mercadal, de Menorca, Gasifred AtlŔtic, UE Sant Josep, d'Eivissa, Fisiomedia Manacor, a mÚs del combinat de l'Associaciˇ Futbol per a la Igualtat que reunirÓ jugadores de Balears. 

La presentaciˇ ha comptat tambÚ amb la participaciˇ de la Consellera d'Afers Social i Esports del Govern de les Illes Balears,  Fina Santiago; el president de la FFIB, Miquel Bestard; la presidenta de l'Associaciˇ Esport per a la Igualtat de la FFIB, Tatiana Ferrer; la directora de  l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, i  la coordinadora de projectes de la Fundaciˇ Palma Futsal, Maria Mayans, que ha condu´t l'acte.

Les autoritats han possat l'accent a la sinŔrgia institucional per a donar passes per la igualtat i sumar forces per a aconseguir potenciar i impulsar el futbol sala femenÝ. 

Un Ciutat de Palma de 24 partits

Els dotze equips que participen en aquest primer torneig es dividiran en dos grups i estaran formats per jugadores de mÚs de 13 anys. La primera fase serÓ un format de lligueta on cada equip s'enfrontarÓ a la resta d'integrants del seu grup. Els partits tindran una durada de tretze minuts. Els dos millors de cada grup accediran a les semifinals i els dos equips que aconsegueixin la vict˛ria s'enfrontaran a la gran final. La durada dels partits de les eliminat˛ries finals s'amplia a divuit minuts i el guanyador es decidirÓ per penals en cas d'empat. Aquest format garanteix un torneig que es pugui desenvolupar en un dia de competiciˇ i que sigui Ógil i atractiu tant per a les jugadores com per als assistents.

Fecha publicaciˇ original: 22 d'abril de 2022

Data darrera modificaciˇ: 22 d'abril de 2022