L'IME ha concedit un centenar d'ajudes a clubs, federacions i esportistes per un total de 80.273 euros

subvencions ndp

La convocatòria es va obrir el mes de maig amb quatre línies de subvencions esportives per a la temporada 2020-21

Francisco Ducrós: "Mitjançant les ajudes econòmiques s'incentiven iniciatives al municipi de Palma que permeten potenciar-hi la pràctica esportiva i l'activitat física per a un benefici col·lectiu"

Per a l'actual temporada l'IME incrementa un 35% el pressupost 

Palma, 25 de gener de 2022. L'Institut Municipal de l'Esport ha concedit un total de 101 subvencions a clubs, esportistes i federacions esportives de les Illes Balears per un total de 80.273 euros en concepte d'ajudes econòmiques per a les despeses de la temporada 2020-21, que es convocaren en règim de concurrència no competitiva el passat mes de maig. 

Les ajudes s'han destinat  a incentivar les activitats esportives, estimular accions per a impulsar l'esport femení i fomentar l'activitat física a Palma. Per a assolir aquests objectius,  la convocatòria va incloure quatre línies de subvencions: per a la promoció de l'esport femení, medalles i trofeus, servei d'ambulàncies i despeses covid. 

En aquest sentit, el regidor d'Esports, Francisco Ducrós, ha destacat la importància del suport institucional al teixit esportiu de la ciutat: "Mitjançant les ajudes econòmiques s'incentiven iniciatives al municipi de Palma que permeten potenciar-hi la pràctica esportiva i l'activitat física per a un benefici col·lectiu", ha explicat. 

Cal destacar la bona acollida de la nova línia per a la promoció de l'esport femení, que es va obrir per primera vegada dins aquesta convocatòria per a promoure l'equitat de gènere. Per aquest concepte, s'ha atorgat un total de  57.243,70  euros a 42 clubs de Palma i a esportistes per a les despeses de llicències federatives, assegurances, organització de competicions, activitats, formació específica, arbitratges, lloguer d'instal·lacions o material esportiu fungible, entre d'altres. Els clubs podien sol·licitar fins a un màxim de 2.000 euros i, les esportistes, fins a un màxim de 1.000 euros.

D'altra banda, per a l'organització d'esdeveniments i competicions s'han concedit 27 subvencions per un total de 10.225,5 euros en concepte de subvenció per a les despeses de medalles i trofeus, i un total de 10.021 euros a 25 entitats per al servei d'ambulàncies. 

En relació amb la línia destinada a despeses extraordinàries per la covid, l'IME ha atorgat un total de 2.782,54 euros a 7 entitats per a donar suport econòmic a l'adquisició de material fungible, que han hagut d'assumir a causa de les mesures de prevenció, com guants, mascaretes o gel. 

Increment d'un 35% per a la temporada 2021-2022

Per a l'actual temporada, l'IME ha incrementat un 35% el pressupost destinat a ajudes per a incentivar les activitats esportives al municipi de Palma i per a la promoció de l'esport femení. El nou Pla estratègic de subvencions aprovat recull, a més, nous conceptes subvencionables dins quatre línies genèriques: organització d'esdeveniments, entitats esportives sense ànim de lucre, esport femení i esport d'elit. 

Aquestes ajudes, que es publicaran els pròxims mesos, tenen una dotació global de 220.000 euros, 58.000 euros més que la passada temporada

Fecha publicació original: 25 de gener de 2022

Data darrera modificació: 11 de febrer de 2022