Neix al Nou Llevant el primer Cruyff Court de Mallorca

Inauguració Cruyff Court

José Hila: "Aquest camp és un exemple d'esport com a eina d'integració"

La nova instal·lació ofereix als infants i joves del Nou Llevant activitats dissenyades pels tècnics de la Fundació Cruyff, un treball  en xarxa amb els serveis i entitats de la barriada

Palma, 14 de juliol de 2020.- L'Ajuntament de Palma i la Johan Cruyff Welfare Foundation han inaugurat avui el primer Cruyff Court de Mallorca, situat al carrer Manuel Azaña de Palma. Es tracta d'un camp de futbol que pretén, a través de l'esport, inculcar valors com la responsabilitat, el respecte, el joc en equip, la superació, la integració i l'educació en hàbits saludables per evitar el sedentarisme i l'obesitat infantil.

El Cruyff Court és una versió nova -de 40 metres de llarg per 20 d'ample-, del camp de futbol tradicional de barri. La finalitat és recuperar la funció que tenien els antics camps de futbol com a punt de trobada d'infants de la zona que comparteixen moments de convivència i diversió, però també un espai d'aprenentatge de valors i actituds positives.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que "aquest camp és un exemple d'esport com a eina d'integració. Gràcies a la  Fundació Cruyff i la Fundació la Caixa es fa realitat a un barri com el Nou Llevant perquè els nins i nines tenguin instal·lacions on fer esport, fer comunitat i aprendre valors" .

Hila ha recordat la iniciativa de l'anterior regidora de Benestar Social, Mercè Borrás, (que es va interessar per aquest projecte de la Fundació Cruyff , en funcionament a altres ciutats del país), i ha agraït tant a Borrás com a l'actual regidor, Antoni Noguera, "el seu compromís perquè aquell interès acabés convertint-se en una realitat a Palma".

Per fer possible aquest projecte, Cort va signar un conveni amb la Fundació Cruyff perquè poguessin construir el camp en aquest espai. A més, l'Institut Municipal de l'Esport s'encarregarà del seu manteniment.

Aquest nou espai preveu tres activitats dissenyades pels tècnics de la Fundació Johan Cruyff, un treball en xarxa, juntament amb el programa comunitari de barri que es desenvolupa des del Centre Municipal de Serveis Socials de Llevant Sud  i la participació de les entitats i serveis del barri ( Fundació Patronat Obrer, Associació de Veïnats la Levantina del Nou Llevant, Parròquia de San Juan d'Àvila, Escola Infantil Maria Mut i Mandilego, Centre de Salut Emili Darder, Museu Krekovic, Club Esportiu Sant Vicenç de Paul, entre d'altres).  Dignificant barris i posant recursos a disposició dels infants de Palma, exemple del compromís com a Ciutat Amiga de la Infància.

A l'acte d'inauguració ha participat un grup d'infants, que ha tengut oportunitat d'estrenar el camp i jugar a futbol i estrenar el camp. També han estat presents Antoni Noguera, tinent de batle de Cultura i Benestar Social;  Francisco Ducrós, regidor d´Esports; Miguel Ángel Nadal, ex jugador del Mallorca i del Barcelona Dream Team de Johan Cruyff i Ambaixador de la Fundació Cruyff; Pati Roura, directora de la Fundació Cruyff; i Xavier Bertolín, director d'àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària"la Caixa".

El de Palma és el cinquè Cruyff Court que es crea a Espanya. Té un cost de 148.000€ i ha estat finançat en la seva integritat per la Fundació Johan Cruyff Welfare, una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objecte fomentar el benestar físic i mental dels joves mitjançant l'oferta d'activitats d'oci, exercici físic i esportives en els Cruyff Courts.

 

 

Fecha publicació original: 14 de juliol de 2020

Data darrera modificació: 14 de juliol de 2020