Son Hugo es prepara per a l'inici de les obres de reforma de les piscines

son hugo

L'IME i EMAYA inicien les tasques de buidatge d'aigua que es reutilitza per a la neteja dels carrers i les places de Palma

 L'Institut Municipal de l'Esport (IME) i EMAYA han iniciat  les tasques de buidatge d'aigua dels vasos de les piscines de Son Hugo. Amb aquesta actuació es prepara la instal·lació per a iniciar la reforma que es va adjudicar el passat 14 de maig i que es preveu que comenci la darrera setmana de juny, després que es firmi l'acta de replanteig.

Gràcies a la intervenció d'EMAYA es podrà reutilitzar l'aigua que es fa servir per a la neteja dels carrers i les places de Palma. Concretament, s'omplen dues vegades cada dia 5 camions cisterna de 10 i 16 tones de capacitat d'aigua, dotats amb sistema de neteja a pressió.

Cal recordar que de les obres es varen adjudicar en dos lots, ambdós amb un termini màxim de finalització de sis mesos, i consistiran en la reparació i l'adequació dels vasos, la reforma de les instal·lacions de producció de calor, la perforació de sondejos, l'aprofitament d'aigües subterrànies i el conducte d'aspiració exterior de l'UTA de les piscines.

El projecte, amb una inversió total de 3.174.291,59 euros, incorpora importants novetats en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, com la instal·lació d'una caldera de biomassa polivalent, que reutilitzarà les restes de poda municipal com a combustible i amb la qual es generarà un sistema d'economia circular del municipi. A més, s'instal·laran bombes de calor geotèrmiques i noves calderes de condensació, es crearà un circuit de baixa temperatura, s'implantarà un sistema de gestió energètica i se substituiran els llums de les piscines per focus LED.

Antecedents

El projecte de millora integral de Son Hugo constava de dues fases. La primera va finalitzar al mes d'abril de 2018 amb la instal·lació de 370 plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb la qual s'aconsegueix reduir les emissions de CO2 al medi ambient i un important estalvi econòmic mitjançant mesures sostenibles.

 

Fecha publicació original: 11 de juny de 2020

Data darrera modificació: 11 de juny de 2020