Arrenca el programa Palmadona de dona i esport amb 16 esdeveniments gratuïts

Palmadona 2020

S'incorporen les primeres edicions de sis disciplines esportives: petanca, waterpolo, subaquàtiques, taekwondo, golf i rugbi

Francisco Ducrós: "Palmadona és un programa de dona i esport, viu i obert, que creix i incorpora noves modalitats any rere any gràcies a la implicació i compromís de les federacions, clubs i entitats que se sumen amb noves propostes per donar més visibilitat a l'esport femení"

Palma, 4 de març 2020.- El regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i la regidora de Justícia social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, han presentat avui al vestíbul de Cort la cinquena edició de Palmadona, un programa que organitza l'Institut Municipal de l'Esport (IME) amb l'objectiu de posar en valor, visibilitzar, donar suport i homenatjar l'important paper que desenvolupa la dona a l'esport.

Palmadona 2020 recull un ventall de 16 esdeveniments i actes gratuïts dedicats a l'esport femení. Ducrós ha explicat que el programa arrenca aquesta setmana amb l'exposició Pioneres a Son Sardina i el IV Trofeu Palmadona de Piragüisme, aquest dissabte al parc de la Mar, i que es durà a terme al llarg de l'any amb la incorporació de les primeres edicions de petanca, waterpolo, subaquàtiques, taekwondo, golf i rugbi.

El regidor d'Esports ha agraït el suport, el compromís i la implicació d'entitats, federacions i clubs "Palmadona és un programa de dona i esport, viu i obert, que creix i incorpora noves modalitats any rere any gràcies a la implicació i compromís de les federacions, clubs i entitats que se sumen amb noves propostes per donar més visibilitat a l'esport femení", ha destacat Ducrós.

Per la seva banda, Vivas ha valorat positivament la tasca de l'Àrea d'Esports, que treballa de forma transversal amb la lluita de la igualtat de la dona, "Palma aspira a que totes i tots siguem iguals i visibilitzar la lluita de les nostres campiones perquè aconsegueixin el reconeixement que es mereixen", ha assenyalat la regidora.

A l'acte hi han assistit també membres de la Corporació Municipal, representants dels principals patrocinadors; Trasmediterránea, Malla, Mercapalma, Coca-Cola, Bankia, Autovidal, El Corte Inglés i Caixabank, així com de les federacions i entitats col·laboradores del programa.

La presentació ha comptat també amb la presència de la múltiple campiona d'Espanya d'escacs i primera Gran Mestra Internacional (WGM) Mónica Calzetta.

16 esdeveniments fins a desembre de 2020

Palmadona arrenca aquesta setmana a Son Sardina amb l'exposició itinerant "Pioneres, origen de l'esport femení a Espanya", una mostra dissenyada per l'historiador Jorge García, basada en la seva obra per a retre un reconeixement públic a les pioneres de l'esport. Els 26 panells recorreran els barris de Palma al llarg de tot l'any.

D'altra banda, després de l'èxit de les passades edicions, els primers esdeveniments que recull el programa començaran a partir d'aquest dissabte amb el quart Trofeu Palmadona de Piragüisme Femení, que se celebrarà a partir de les 10 hores al parc de la Mar; la tercera jornada Palmadona de Natació Artística, que tindrà lloc a Son Hugo el dia 21 de març; la Copa de Pasqua Palmadona de Voleibol Base Femení, el 10 i 11 d'abril; i el tercer Trofeu Palmadona d'Handbol Femení el proper 9 de maig a Rudy Fernández.

A tots ells, s'incorporen sis noves disciplines, de la mà de federacions i clubs, que engegaran aquest any la seva primera edició; així, s'incorpora al juny el primer Trofeu Palmadona de Petanca, al juliol el primer taller Palmadona de Fotografia Subaquàtica i bateig de mar, al setembre tindrem a Germans Escalas el primer Trofeu Palmadona de Taekwondo femení, a Son Hugo estrenarem una Diada de Waterpolo, així com el primer Clínic d'Iniciació al Golf al novembre i el primer torneig Palmadona de Rugbi amb el qual tancarem l'any el mes de desembre a Germans Escalas.

El programa recull també un important espai de debat, com la taula Rodona Som Dona, Som Campiona, on cinc esportistes d'elit, conduïdes un any més per Esther Morales, intercanviaran opinions i experiències sobre micromasclismes en el món de l'esport a CaixaForum Palma.

El dia 13 de març, una comitiva de dones esportistes realitzarà un recorregut reivindicatiu amb moto, escortades per la Policia Local de Palma, des de Son Moix fins a Cort amb la bandera Palmadona, que lluirà a la balconada de l'Ajuntament.

La plaça d'Espanya acollirà el 25 d'abril l'Expo Palmadona amb expositors d'entitats i organitzacions enfocats a l'activitat física i la dona i activitats gratuïtes obertes a tothom. L'horabaixa es durà a terme, per cinquè any consecutiu, la Cursa Popular Palmadona, una prova urbana, no competitiva, i amb molt bona acollida, que va congregar 4.000 persones al centre de Palma la passada edició.

El dia 24 de maig, es durà a terme la cinquena Marxa per la Igualtat- Nordic Walking Ciutat de Palma, una passejada popular, saludable i no competitiva per a fomentar el dret de la dona cap a l'esport, per la igualtat de gènere. El recorregut proposat es presenta amb tres nivells de distància perquè cadascú es posi la seva meta: 3.5, 7 i 11 km.

Fecha publicació original: 4 de març de 2020

Data darrera modificació: 4 de març de 2020