Son Hugo acollirà la quarta edició del Trofeu Ciutat de Palma de Natació

IV Trofeu ciutat de Palma De Natació Presentació

Més de 200 esportistes de cinc comunitats autònomes es donaran cita a la competició aquest dissabte

José Hila: "Unes proves que són un exemple de valors, que donen visibilitat a l'esport adaptat i que contribueixen a un repte solidari per tal de conscienciar dels beneficis de l'esport per a la prevenció i tractament del càncer"

Marga Pizà: "Fa dos anys vàrem introduir la natació adaptada i enguany també li hem volgut donar un caire solidari, destinant un euro de cada inscripció al projecte "Yes With Cancer"

Palma, 5 de febrer de 2020. El batle de Palma, José Hila; el president de la Federació Balear de Natació, Vicente Cáceres; el director de Yes With Càncer, Gabriel Rojo; la presidenta del Club Natació Voltor Balear, Margarita Pizà, i el seu director tècnic, Alfonso Piñeiro, han presentat avui al saló de Plens la quarta edició del Trofeu Open Ciutat de Palma de Natació, que tindrà lloc aquest dissabte, 8 de febrer, a les Piscines Municipals de Son Hugo.

El Trofeu Ciutat de Palma de Natació, que organitza el Club Natació Voltor Balear, amb la col·laboració de l'IME, s'emmarca dins la vint-i-sisena edició del Trofeu del club palmesà. Enguany, aquesta competició d'àmbit nacional congregarà a 14 clubs balears i 10 peninsulars amb la participació de més de 200 esportistes.

Hila ha felicitat al Club i a la Federació Balear de Natació per la seva tasca i l'organització de la competició "unes proves que són un exemple de valors, que donen visibilitat a l'esport adaptat i que contribueixen a un repte solidari per tal de conscienciar dels beneficis de l'esport per a la prevenció i tractament del càncer".

La competició recull al seu programa 42 proves, amb més de 700 sortides, que es duran a terme en dues sessions, matí i horabaixa, en piscina de 50 metres. Un espai on conviuran joves esportistes des dels 13 anys fins a categories absolutes, amb la participació de destacats nedadors olímpics com Melani Costa o Marc Sánchez.

Per tercer any consecutiu, nedadors de la Selecció Espanyola de Natació Paralímpica (FEDDF) i esportistes balears d'esport adaptat participaran a la competició.

Pizà ha agraït el suport de l'Ajuntament de Palma de la Federació, dels patrocinadors, del personal de l'IME i de totes les persones que han col·laborat a l'organització "fa dos anys vàrem introduir la natació adaptada i enguany també li hem volgut donar un caire solidari, destinant un euro de cada inscripció al projecte "Yes With Cancer", ha destacat la presidenta.

Piñeiro ha explicat que "molts de nedadors intentaran la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio" i ha destacat el nivell dels participants que es donaran cita a Son Hugo, medallistes internacionals com Isabel Y. Hernández Santos, Julia Benito de Tena, Íñigo Llopis, Israel Oliver o Ignacio Arribas Santayana, així com joves nedadors de l'equip nacional com Marta Guasp o Víctor Martín, ambdós del Club Natació Voltor Balear.

Per la seva banda, Rojo ha assenyalat la importància de l'esport per a afrontar malalties com el càncer, "a través de les aportacions aconseguirem incrementar les unitats d'activitat física per als malalts de càncer dins els hospitals", ha dit.

A l'acte, també han assistit Francisco Ducrós, regidor d'Esports; Elena Navarro, regidora de Turisme, Sanitat i Consum; Mercedes Celeste, regidora del Grup Municipal Popular, i Alejandro Escriche, regidor del Grup Municipal Ciutadans.

Fecha publicació original: 5 de febrer de 2020

Data darrera modificació: 5 de febrer de 2020