Palma celebra dilluns la 40a edició de la Diada Ciclista de Sant Sebastià

Diada Ciclista

José Hila: "Molts de grups, famílies i amics es sumen any rere any a una prova tradicional i entranyable, que dona l'oportunitat de gaudir de Palma des d'una altra perspectiva i que enguany, a més, serà més sostenible"

La directora territorial de CaixaBank a Balears, María Cruz Rivera, ha destacat el suport de l'entitat financera a la Diada des dels seus inicis així com a les activitats que impulsen el progrés social i econòmic de la comunitat

Palma, 14 de gener de 2020. El batle de Palma, José Hila, i la directora territorial de CaixaBank a les Balears, María Cruz Rivera, han presentat avui la 40a Diada Ciclista Sant Sebastià a CaixaForum Palma, acompanyats del regidor d'Esports, Francisco Ducrós, i dels representants de les entitats i empreses patrocinadores.

Quatre dècades han estat testimoni dels milers de persones que han participat en aquesta prova popular emmarcada en els esdeveniments de les festes patronals, que enguany repeteix la seva quarantena edició perquè, l'any passat, la pluja va impedir dur a terme la prova. La Diada torna a comptar amb l'obra Esfuerzo, gràcies a la col·laboració del pintor Jorge Castillo, que va cedir els drets per a la imatge de l'esdeveniment.

El pròxim dilluns, 20 de gener, se'n donarà la sortida oficial, a les 12 h, a l'arc situat a la plaça de Santa Eulàlia, amb el tradicional tall de cinta. Milers de participants iniciaran la prova encapçalats per un grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la passejada, i per les persones amb alguna discapacitat que participin en aquesta Diada Ciclista de Sant Sebastià, que se situaran al capdavant.

José Hila ha traslladat el seu agraïment a totes les àrees de l'Ajuntament, les entitats i les institucions que han contribuït a fer possible quaranta edicions de la Diada, el batle ha recordat que la prova "va néixer l'any 1977 per donar a conèixer a la ciutadania el nou Palau Municipal d'Esports de Son Moix" i ha destacat que "molts de grups, famílies i amics es sumen any rere any a una prova tradicional i entranyable, que dona l'oportunitat de gaudir de Palma des d'una altra perspectiva i que enguany, a més, serà més sostenible", ha assenyalat.

Per la seva banda, María Cruz Rivera, ha destacat el suport de l'entitat financera a la Diada des dels seus inicis, així com a les activitats que impulsen el progrés social i econòmic de la comunitat, "CaixaBank té vocació de ser una entitat pròxima i compromesa amb el territori participant en activitats que impulsin el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els nostres valors fundacionals de compromís amb la societat", ha dit.

A l'acte, hi han assistit també el director general d'Esports, Antoni Martín; la regidora del grup municipal Popular, Lidia Pérez, el director Centre d'Institucions Balears de Caixabank, Hilari Llabrés; el president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Fernando Gilet; la directora de CaixaForum Palma, Margalida Pérez-Villegas; el responsable de relacions externes de Coca Cola, Ricardo Muntaner, i per part del SAMU 061, el director d'infermeria, Eloy Villalba; el cap de servei assistencial, José Maria Álvarez, i el director operatiu GSAIB, Miguel Navarro.

Un recorregut de 6 Km amb festa final a Son Moix

Les bicicletes continuaran l'itinerari pel parc de la Mar, l'avinguda d'Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús, el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d'Esports de Son Moix, en un recorregut d'uns 6 km. La Policia Local de Palma, el servei d'ambulàncies i els membres del Voluntariat Esportiu de Palma controlaran el recorregut per a evitar accidents i ajudar els que ho necessitin.

S'hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d'edat i independentment de les seves condiciones físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer prèviament en línia a través del web www.elitechip.net. A més, com cada any, es poden fer el mateix dia de Sant Sebastià a partir de les 10 h als envelats situats a la plaça Major, al carrer del Conquistador, al carrer de Sant Miquel/dels Oms i a la plaça de Cort.

A l'arribada al Palau Municipal d'Esports de Son Moix, hi haurà animació musical, zona de jocs infantils aportats pel Consell de Mallorca, així com un espai d'avituallament amb aigua i refrescs. Enguany, a més, disposarem també d'un sistema alternatiu d'avituallament més sostenible, mitjançant el qual els participants podran omplir les seves botelles reutilitzables. L'objectiu d'aquesta iniciativa és reduir els residus plàstics i eliminar-los de manera progressiva a les pròximes edicions.

A partir de les 13.50 h, a l'escenari, es lliuraran els premis als tres grups més nombrosos i se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que dipositin el tiquet per al sorteig a l'urna que se situarà devora l'escenari.

L'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma agraeix especialment la col·laboració de CaixaBank a la tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià des de fa ja 40 anys, a més de la d'altres empreses com Samu 061, Onda Cero, Coca-Cola, Boxi, Font Vella i El Corte Inglés. També s'hi disposarà de la inestimable col·laboració del Consell de Mallorca, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Mallorca 312, Transports Maraneu i Ciclos Gomila.

Els organitzadors volem agrair el suport i la tasca del Voluntariat Esportiu, de la Policia Local de Palma, l'SMAP, EMAYA, i de totes les àrees de l'Ajuntament que fan possible aquesta festa de la bicicleta a Palma.

Fecha publicació original: 14 de gener de 2020

Data darrera modificació: 14 de gener de 2020