Més de 400 regatistes de 16 països es donaran cita al Trofeu Ciutat de Palma de Vela Bufete Frau

presentació Ciutat de Palma de Vela

La regata, consolidada com la prova més antiga de les Illes Balears, es durà a terme del 5 al 8 de desembre al Real Club Nàutic de Palma

José Hila: "Gairebé set dècades d'una competició de màxim nivell que ha progressat any rere any i que recull la promoció esportiva infantil i juvenil i el seu compromís social i mediambiental"

Emerico Fuster  "Volem seguir sent el referent de la resta de clubs del nostre país i una plataforma d'accés a la mar per a Palma"

Palma, 5 de desembre de 2019. El batle de Palma, José Hila;  el president del Real Club Nàutic de Palma, Emerico Fuster, i el director esportiu del club, Manu Fraga, han presentat avui la 69a edició del Trofeu Ciutat de Palma de Vela Bufete Frau al saló de Plens de l'Ajuntament de Palma.

Del 5 al 8 de desembre, 409 regatistes de 16 països es donaran cita a la seu del Real Club Nàutic de Palma (RCNP), una regata que organitza el club des de 1950 i que s'ha consolidat com la prova més antiga de les Illes Balears.  La competició es manté com una de les cites més importants de les categories infantils i juvenils de les classes Optimist, 420, Laser Radial, 4.7, i classe Europa, que enguany estarà representada per 42 embarcacions.

Durant la presentació, Hila ha convidat a la ciutadania a assistir i viure "el magnífic paisatge de la regata a la badia de Palma". El batle ha agraït al RCNP l'organització d'aquest prestigiós Trofeu "gairebé set dècades d'una competició de màxim nivell que ha progressat any rere any i que recull la promoció esportiva infantil i juvenil i el seu compromís social i mediambiental"

Per la seva banda, Fuster ha destacat cinc pilars fonamentals d'aquest Trofeu que representen els valors del club: la tradició,el compromís amb la ciutat, el compromís esportiu, social, i mediambiental a través del programa "regates verds", "volem seguir sent el referent de la resta de clubs del nostre país i una plataforma d'accés a la mar per a Palma", ha dit.

Un total de 75 clubs participaran al llarg d'aquestes quatre jornades al Ciutat de Palma, 35 entitats de les comunitats autònomes de les Illes Balears, Catalunya, Andalusia, Múrcia, Canàries i València i 40 equips internacionals. "Els equips del nord d'Europa aprofiten les excel·lents condicions que ofereix el nostre club i la nostra Badia per establir aquí les seves bases d'hivern", ha explicat Manu Fraga.

Els familiars dels participants i una entitat social dePalma tindran l'oportunitat de viure de prop la regata des d'una embarcació facilitada per Bufete Frau; a més, tindran la possibilitat de gaudir d'una ruta turística per la ciutat gràcies a un acord del RCNP amb City Sightseeing. També es desenvoluparan activitats ambientals i socials en col·laboració amb Palma Aquarium.

 A la presentació també han assistit el regidor d'Esports, Francisco Ducrós; el director general d'Esports, Antoni Martín; el gerent del Bufete Frau, José Carlos Frau; el comodor del RCNP, Jorge Forteza; la tinenta de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover; el regidor de Districte Llevant; Daniel de Oliveira; les regidores del Grup Municipal Ciutadans, Eva Pomar i Joana Maria Capó, el regidor del grup municipal VOX, Fulgencio Coll, i membres de l'equip directiu del RCNP.

Fecha publicació original: 5 de desembre de 2019

Data darrera modificació: 5 de desembre de 2019