Comencen les obres dels nous camps de rugbi i de futbol 11 del Poliesportiu Germans Escalas

Comencen les obres dels nous camps de rugbi i de futbol 11 del Poliesportiu Germans Escalas

La inversió de la construcció dels nous espais esportius és d'1.670.647,14 euros i tindrà una durada aproximada de vuit mesos

José Hila: "Donam resposta a una necessitat i complim un compromís amb aquest esport que compta amb 400 jugadors federats a Palma i que ensenya valors als nins i nines, a partir d'ara tindran un espai a Palma"

Palma, 21 de juny de 2019.- El batle de Palma, José Hila, i el regidor de l'Àrea Delegada d'Esports, Francisco Ducrós, han visitat avui les obres del nous camps municipals de rugbi i de futbol 11 del Poliesportiu Germans Escalas, juntament amb representants de les federacions i dels clubs esportius de les dues modalitats.

Les obres estan adjudicades a l'empresa Amer e Hijos per un import d'1.670.647,14 euros. Consistiran a la construcció d'un nou camp de rugbi homologat, de 118x75 m, que s'ubicarà a l'actual camp de futbol i la remodelació del camp de futbol 11 que es traslladarà a la pista de terra de la zona posterior de l'edifici principal del complex. Ambdós incorporaran una gespa de gran resistència que millora la qualitat del joc. Es mantindrà l'actual camp de futbol 7.

Durant la visita, Hila ha recordat un acte de desembre de 2016, quan més de 800 persones es varen abraçar a una gran melé per a donar visibilitat i expressar la necessitat d'un espai per al rugbi i amb la construcció d'aquest camp "donam resposta a una necessitat i complim un compromís amb aquest esport que compta amb 400 jugadors federats a Palma i que ensenya valors als nins i nines, a partir d'ara tindran un espai a Palma", el batle també ha explicat la important renovació del camp de futbol.

Segons dades de la Federació Balear de Rugbi, s'han tramitat 1120 fitxes federatives a les illes. En aquest sentit, Ducrós ha ressaltat el creixement del rugbi, "un esport de valors que ha augmentat notablement el nombre de llicències a Palma, destacant l'increment del nombre de jugadores que es duplica a les dues darreres temporades". El regidor també ha fet referència a l'impuls de l'activitat esportiva amb aquestes noves infraestructures i ha manifestat el compromís de "treballar en la substitució de la gespa de tots els camps municipals".

L'execució de les obres tindrà una durada estimada de vuit mesos, per la qual cosa es preveu que l'obra podrà estar enllestida dins el primer trimestre de 2020. Palma comptarà així amb el primer camp de rugbi, els amants d'aquest esport tindran un espai a Germans Escalas que donarà resposta a les necessitats dels rugbiers i amb un nou camp de futbol que oferirà millor rendiment de joc als seus usuaris.

A més, dels terrenys de joc, es construiran dos edificis de vestuaris, que incorporaran 4 vestidors per a jugadors i dos vestidors d'àrbitres, un nou magatzem i sala de màquines, adaptació i ampliació del pàrquing, enllumenat del camp de futbol amb tecnologia LED, la renovació dels serveis de drenatge i reg de l'àmbit d'actuació i l'adequació de la urbanització afectada.

Fecha publicació original: 21 de juny de 2019

Data darrera modificació: 21 de juny de 2019