Palma acollirà el II Congrés Nacional d'Eficiència Energètica al mes de febrer de 2020

II Congrés

Les jornades tindran lloc al Palau de Congressos els dies 6 i 7 de febrer amb una previsió d'un miler d'assistents

Susanna Moll : "el nostre objectiu és seguir incorporant energies netes al màxim instal·lacions per a contribuir a reduir els impactes negatius i estalviar costos, en definitiva es tracta d'esser més eficients des de l'Administració Municipal"

Carlos Moyà: "treballar junts, Administració Pública, empreses i ciutadans és l'única manera de tenir un món més verd"

Palma, 7 de febrer de 2019.- La tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el president d'ASINEM, Carlos Moyà, han presentat avui el II Congrés Nacional d'Eficiència Energètica: tec.es, tecnologia per a l'eficiència i la sostenibilitat, a la sala d'actes de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

La segona edició del Congrés, que organitza ASINEM amb la col·laboració de L'Institut Municipal de l'Esport (IME) de l'Ajuntament de Palma, es durà a terme els dies 6 i 7 de febrer de 2020 al Palau de Congressos de Palma, amb una previsió inicial d'un miler de participants. Així ho ha anunciat Carlos Moyà, que ha destacat la feina conjunta per un objectiu comú "treballar junts, Administració Pública, empreses i ciutadans és l'única manera de tenir un món més verd", ha dit.

Per la seva banda, Moll ha destacat l'èxit de participació de la primera edició, que va congregar més de 600 congressistes. La regidora també ha recordat la implementació de sistemes sostenibles a les instal·lacions esportives municipals i l'objectiu de "seguir incorporant energies netes al màxim instal·lacions per a contribuir a reduir els impactes negatius i estalviar costos, en definitiva es tracta d'esser més eficients des de l'Administració Municipal".

El principal objectiu del Congrés és donar a conèixer eines, experiències, coneixements i solucions amb les tecnologies actuals per a optimitzar els consums i costos d'energia a les instal·lacions esportives. En aquest sentit, Moll ha assenyalat que serà "un espai de treball per a compartir i enriquir als professionals que en definitiva contribuiran a que el nostre entorn sigui molt més net i sostenible".

A l'acte també ha intervingut el director d'Energies Renovables de l'IDAE, Joan Groizard, que ha traslladat el suport de la Institució al Congrés, i la consellera de Modernització del Consell de Mallorca, Carmen Palomino, qui ha posat de manifest la "necessitat d'aprofundir en experiències i solucions per a optimitzar consums". Palomino també ha recordat la implantació de les iniciatives del pla estratègic del Consell, incloses a l'Smart Mallorca.

El Congrés s'adreça a responsables tècnics, prescriptors, personal de manteniment, responsables de comunicació i directius d'instal·lacions esportives, tant públiques com privades.


Èxit de la Jornada d'Eficiència Energètica i Gestió de les Instal·lacions

Emmarcat dins el context d'innovació i d'energies netes la sala d'actes de la FELIB ha acollit també la Jornada d'Eficiència Energètica i Gestió de les Instal·lacions, on s'han donat cita 92 assistents.

Les ponències de la jornada s'han centrat a l'estalvi econòmic d'instal·lacions, estratègies i anàlisi del consum energètic amb les intervencions de José María González, gerent de l'IME; Andreu Moià Pol, professor del Departament de Física de la UIB, i Neus Sastre, vicepresidenta d'ASINEM.

Posteriorment, s'ha dut a terme la taula rodona "Nou escenari d'autoconsum", moderada per Joan Groizard, que ha comptat amb la participació de Joana Maria Reus, del Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, de Raül Garcia, president de l'AGEPIB, i de tots els ponents de la jornada.

Fecha publicació original: 8 de febrer de 2019

Data darrera modificació: 8 de febrer de 2019