Èxit de participació de la quarta Jornada d'Esport Inclusiu

esport inclusiu


Aquest acte, organitzat per l'Institut Municipal de l'Esport i Caixabank, s'inclou dins els actes de la Diada Ciclista de Sant Sebastià

Durant la benvinguda s'ha retut un homenatge sorpresa a Alejandro Sánchez Palomero per la seva trajectòria esportiva

Susanna Moll: "Tenim l'oportunitat de compartir aquest espai amb esportistes i especialistes que treballen cada dia amb empenta des de diferents àmbits i a través dels quals pretenem impulsar l'esport sense límits, des de l'educació, els valors i la promoció"

Palma, 18 de gener de 2019.- Amb motiu de la Diada Ciclista de Sant Sebastià, l'Intitut Municipal de l'Esport (IME) i CaixaBank varen organitzar ahir la quarta Jornada d'Esport Inclusiu, que es va dur a terme a CaixaForum Palma de la mà d'Alejandro Sánchez Palomero, subcampió del món de paratriatló, que va moderar les ponències.

Durant l'acte de benvinguda, el batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el director general d'Esports, Sergio Rodríguez, varen retre un homenatge sorpresa a l'esportista per la seva trajectòria i els èxits assolits. Moll ha transmès l'admiració per Alejandro "un esportista versàtil, que ha destacat a diferents modalitats esportives a terra i aigua: triatló, duatló, aquatló i natació, superant molts d'obstacles i cercant eines per a millorar i assolir els seus reptes i objectius", ha dit.

L'acte, gratuït i obert a tothom, es va dur a terme a CaixaForum Palma i va comptar amb la intervenció de set destacats ponents a diferents vessants de la matèria: la subdirectora general de Dona i Esport del CSD, Nuria Garatachea; la periodista esportiva, autora de Superhéroes de incógnito, Almudena Rivera; el campió del món de ciclisme adaptat (MH2), Sergio Garrote; el subcampió del món d'skate adaptat, Toni Quiñonero; el paratriatleta i campió del món de duatló, Kini Carrasco; el medallista de natació adaptada, Pere Antoni Gomila, i la presidenta de la Delegació de l'ONCE a Balears, Carmen Soler.

Aquesta Jornada té com a objectiu visibilitzar la pràctica esportiva de persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat i posar en valor l'esport per a tothom, i especialment per a persones amb diversitat funcional. En aquest, sentit Moll ha destacat que la jornada és una oportunitat per a "compartir aquest espai amb esportistes i especialistes que treballen cada dia amb empenta des de diferents àmbits i a través dels quals pretenem impulsar l'esport sense límits, des de l'educació, els valors i la promoció".

L'auditori es va ocupar amb 132 assistents de diferents centres, entitats i col·lectius: Grec, Asnimo, Mater Misericordiae, estudiants d'animació sociocultural de l'Institut Ramón Llull, alumnes del cicle formatiu de Tècnic Superior en Animació d'Activitats Físiques y Esportives (TAFAD) de l'IES Bendinat, membres de l'Associació de veïns de Son Cladera, grup de tercera edat de benestar social i particulars. Tots ells varen gaudir de les experiències esportives i personals dels ponents.

En finalitzar la jornada els ponents varen rebre una peça ceràmica commemorativa de l'esdeveniment, dissenyada i realitzada a mà pel grup del taller ocupacional del mòdul de salut mental del Grec.

Fecha publicació original: 18 de gener de 2019

Data darrera modificació: 18 de gener de 2019