Rècord de representació internacional al 68è Trofeu Ciutat de Palma de Vela

Vela

Prop de 400 regatistes de 17 països competiran a la Badia de Palma del 6 al 9 de desembre

Susanna Moll: "Un prestigiós Trofeu que impulsa la promoció esportiva infantil i juvenil i difon la imatge de Palma com a destí esportiu i turístic"

Javier Sanz: "Aquesta regata és molt especial, perquè és la plataforma ideal per a complir els nostres objectius de promoció amb una competició que enguany incrementa la qualitat"

Palma, 5 de desembre de 2018. La tinenta de batle d'Educació i Esports, Susanna Moll, i el president del Real Club Nàutic de Palma, Javier Sanz, han presentat avui el 68è Trofeu Ciutat de Palma de Vela Bufete Frau al saló de Plens de l'Ajuntament de Palma.

El 68 Trofeu Ciutat de Palma Bufete Frau reunirà a la Badia de Palma, del 6 al 9 de desembre, a prop de 400 regatistes de 17 països, fet que suposa un rècord de representació internacional. La prova, que organitza el Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) des de 1950, està reservada a les classes Optimist, en què competiran 300 esportistes, 420 i Laser 4.7. A més, en aquesta edició l'organització ha convidat a la classe Europa, que estarà representada per 36 embarcacions.

Durant la presentació, Moll ha agraït al RCNP "l'oportunitat que brinda el club a vint infants de Palma d'un centre de menors de poder gaudir de la competició des de la mar i viure una experiència inoblidable" i ha destacat el prestigi d'un Trofeu que "impulsa la promoció esportiva infantil i juvenil i difon la imatge de Palma com a destí esportiu i turístic".

Per la seva banda, Sanz ha destacat que "aquesta regata és molt especial, perquè és la plataforma ideal per a complir els nostres objectius de promoció amb una competició que enguany incrementa la qualitat".

La bicampiona femenina del món Maria Perelló, regatista del Club Nàutic Arenal, exercirà d'amfitriona davant els millors esportistes d'Optimist del moment. D'entre la flota internacional present a Mallorca destaquen el maltès Richard Schultheis (quart absolut del món), l'americà Tommy Sitzmann (cinquè), l'alemany Mic Mohr (sisè) i el grec Dimitris Bitros (setè).

A més dels 300 regatistes d'Optimist, la classe Laser 4.7 reunirà una flota amb 44 participants, hi haurà 36 embarcacions de la classe Europa i també 10 tripulacions de 420.

Un Trofeu amb valors mediambientals

Amb el Ciutat de Palma, el RCNP estrenarà el seu projecte "Regata Verd" per conscienciar el perill dels abocaments de plàstics al mar, que suposa el 80% de la contaminació als mars i oceans del planeta. Una aposta per la sostenibilitat i l'educació mediambiental per fer partícips als més joves de les mesures necessàries per aconseguir ser el més respectuosos possible amb el medi ambient.

A la presentació també hi han assistit, el gerent del Bufete Frau, José Carlos Frau, el comodor del RCNP, Juan Besalduch, i membres de l'equip directiu del club.

Fecha publicació original: 5 de desembre de 2018

Data darrera modificació: 5 de desembre de 2018