La Gimnàstica Esportiva Femenina engega la primera edició del Trofeu Ciutat de Palma

La Gimnàstica Esportiva Femenina engega la primera edició del Trofeu Ciutat de Palma
   

275 esportistes i 80 tècnics de sis països competiran a les diferents proves al Palma Arena els propers dies 16 i 17 de febrer

Sergio Rodríguez:: Convertir la Mallorca Gym Cup a Trofeu Ciutat de Palma, vol dir vincular i assegurar per a la nostra ciutat un esdeveniment internacional d'altíssim nivell

Pedro Mir: La Mallorca Gym Cup està dedicada als clubs, que vindran de tot arreu, i treballam tots els aspectes perquè es trobin a una competició mundial

Palma, 7 de febrer de 2018. El director general d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; el secretari general de la Federació Espanyola de Gimnàstica, Ignacio Marrón, i el director tècnic del Club Esportiu Xelska, Pedro Mir, han presentat avui al Saló de Plens de Cort el I Trofeu Ciutat de Palma de Gimnàstica Artística Femenina, que s'emmarca a la segona edició de la Mallorca Gym Cup.

La competició, organitzada pel Club Esportiu Xelska, es durà a terme els dies 16 i 17 de febrer al Palma Arena i enguany, com a novetat, acull la primera edició del Trofeu Ciutat de Palma que es disputarà a la màxima categoria, al nivell elit. En aquest sentit, Rodríguez ha destacat que "convertir la Mallorca Gym Cup a Trofeu Ciutat de Palma, vol dir vincular i assegurar per a la nostra ciutat un esdeveniment internacional d'altíssim nivell".

Per la seva banda, Mir ha agraït a l'Ajuntament de Palma i a les institucions el suport per dur endavant la competició gràcies a "la unió de forces" i ha destacat que "la Mallorca Gym Cup està dedicada als clubs, que vindran de tot arreu, i treballam tots els aspectes perquè es trobin a una competició mundial"

En l'edició d'enguany s'han superat les inscripcions rebudes l'any anterior; un total de 275 gimnastes, i 80 tècnics de diferents països (Alemanya, França, Itàlia, Estats Units i Argentina) i de tot el territori nacional espanyol acudiran en menys de dues setmanes a aquesta cita. Tampoc faltarà la participació local, ja que hi prendran part pràcticament tots els clubs mallorquins, encapçalats pel club del Coll d'en Rabassa, l'organitzador Xelska, que en aquests moments lidera la Lliga espanyola de Primera Divisió.

Una notícia que mostra la rellevància que està prenent l'esdeveniment és la presència de Donatella Sacchi, Presidenta del Comitè Tècnic de la Federació Internacional de Gimnàstica. Aquesta persona representa la màxima autoritat esportiva mundial en l'àmbit de la gimnàstica artística, i es desplaçarà a Palma aquests dies per a impartir una xerrada tècnica a tots els entrenadors participants en l'esdeveniment. A més, també impartirà una xerrada tècnica la Directora Tècnica de Brasil als Jocs Olímpics de Río 2016, Georgette Vidor.

Així, a la Mallorca Gym Cup, es conjugarà la part d'aquestes activitats de formació als tècnics i la part de la competició amb una mena de fira, específica d'aquest esport. Aquest format de competició és molt comú a Estats Units, però a Europa no existeix cap esdeveniment que combini les tres activitats. A més, en la part de la competició, les gimnastes de nivells de promoció compartiran escenari amb gimnastes d'alt nivell.

A l'acte de presentació també han assistit el gerent del Palma Arena, Jaume Ordines; el gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, Pep Abrines; la presidenta de la Federació Balear de Gimnàstica, Maria Bibiloni; els vicepresidents del Club Esportiu Xelska, Vicenç Riera i Lorenzo Martín, així com gimnastes del Club Esportiu Xelska, que pertanyen al Programa de Tecnificació del CTEIB.

Fecha publicació original: 7 de febrer de 2018

Data darrera modificació: 7 de febrer de 2018