IV Trofeu Palmadona de Piragüisme Femení

IV Trofeu Palmadona de Piragüisme

Parc de la Mar. 7 de març
Prova pertanyent al calendari balear oficial
10 h, inici de competicions
11.15 h, proves populars. Inscripcions gratuïtes a oficina@fibp.org  o de 9 a 10 h al parc de la Mar el mateix dia de la prova. Piragües facilitades gratuïtament per l'FBP
K-1 totes les categories K-2 família
Canoes: 400 m en línia recta; totes les categories
El IV Trofeu Palmadona de Piragüisme, organitzat per l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma i la Federació Balear de Piragüisme, es presenta com una de les competicions del calendari balear oficial, a la qual l'any passat es va arribar a les gairebé 200 participants i que fomenta la participació de palistes de clubs d'arreu de les Balears.
La Federació Balear de Piragüisme està estudiant l'evolució de la participació des de l'any 2002 a les categories més rellevants des de benjamí fins a sènior.
Aquest Trofeu Palmadona serà el quart que l'Institut Municipal d'Esport i la Federació Balear de Piragüisme organitzen, esperant que com la passada edició sigui tot un èxit de participació, ja que va superar totes les expectatives amb escreix. Es varen crear dos vessants en un mateix esdeveniment, amb característiques diferents però amb un mateix objectiu.
La primera part de l'esdeveniment va tenir caràcter competitiu, i la segona part va ser totalment popular, ja que varen sortir a l'aigua mares, germanes, cosines i amigues juntament amb piragüistes experimentades. Finalment, va ser una experiència espectacular, de la qual ens deduim molt bon record i que volem repetir aquest 2020.
Aquest esdeveniment eminentment femení serveix, a més, com a objecte d'estudi per al piragüisme, ja que un dels problemes actuals en aquesta disciplina és l'abandó de la seva pràctica per part de les dones quan arriben a una determinada edat (18-19 anys), ja sigui per estudis, treball o cansament.
Per tant, aquest tipus de competicions ens ajudaran a augmentar la seva participació, a donar-los importància a les categories femenines, i suport i incentius perquè continuïn practicant el piragüisme als seus clubs, ja que com que en general són una minoria la seva participació al Trofeu Palmadona de Piragüisme les ajudarà a sentir-se una mica més agombolades i motivades per la resta de companyes d'altres clubs, entrenadores, familiars..
En resum, l'objectiu actual de l'organització del Trofeu Palmadona és motivar la participació de les dones en aquest esport, implicant a totes les dones que formen part de la Federació, així com les seves famílies

Duració: 7 de març de 2020

Horari: de 10:00 a 12:00.

Localitat: Palma

Data darrera modificació: 27 de febrer de 2020