40a Diada Ciclista de Sant Sebastià

40 Diada Ciclista de Sant Sebastià

40a Diada Ciclista de Sant Sebastià 

L'Institut Municipal de l'Esport (IME) de l'Ajuntament de Palma presenta la DIADA CICLISTA DE SANT SEBASTIÀ 2019, que, com cada any, tindrà lloc dia 20 de gener, amb sortida a la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia i arribada al Palau Municipal d'Esports Son Moix. Aquest esdeveniment té gran interès social i esportiu i és considerat una de les activitats més importants del programa de les Festes de Sant Sebastià, patró de la nostra ciutat. Enguany celebram una edició molt especial, 40 anys de Diada Ciclista Sant Sebastià! Durant aquests anys són moltes persones que han participat en un dels esdeveniments populars més importants de la nostra cultura popular i esportiva de Palma.

I per a celebrar aquest aniversari, tenim el plaer de comptar amb la col·laboració del pintor Jorge Castillo, que ens ha cedit els drets d'imatge de la seva litografia "Esfuerzo" com imatge del cartell de l'esdeveniment.

Per a aquesta Diada es compta, com sempre, amb la important col·laboració de CaixaBank, a més de la d'altres empreses com Onda Cero, Coca-Cola, Boxi Mobil WC i El Corte Inglés. També s'hi disposarà de la inestimable col·laboració del Consell de Mallorca, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Ciclos Gomila, Bimont Bike Shops i Voluntariat Esportiu de Palma.

Es pretén, com cada any, estimular l'interès de tothom en aquesta fita: famílies, jovent, infants i adults, i sempre des d'una vessant inclusiva. Per aquest motiu, l'IME de l'Ajuntament de Palma i l'Obra Social "la Caixa" han organitzat la Jornada d'Esport Inclusiu, que tindrà lloc al CaixaForum (pl. de Weyler, 3) dia 17 de gener i en la qual intervindran esportistes i especialistes en la matèria (en trobareu més informació a www.imepalma.es).


SORTIDA

Abans de la sortida des de la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia a les 12 h, com és habitual, els participants tindran animació musical i rebran recomanacions sobre les característiques del recorregut, la utilització adequada de la bicicleta, les normes bàsiques de circulació, etc., perquè la sortida, el recorregut i l'arribada tinguin lloc sense cap incidència.

No hi està permès l'ús d'altres mitjans de locomoció que no siguin bicicletes o handbikes (patinets...).


RECORREGUT

Se seguirà l'itinerari que s'indica, d'aproximadament 6 km. Com a cada edició, la Policia Local de Palma controlarà el recorregut i hi haurà els serveis mèdics corresponents per a atendre'n qualsevol incidència. Al capdavant de la sortida se situarà el grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la passejada, gràcies a la col·laboració de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.


Pl. de Cort - pl. de Santa Eulàlia - pl. de Sant Francesc - Avingudes per la pl. de la Porta del Camp - autopista de Llevant - av. d'Antoni Maura - pg. del Born - c. de la Unió - la Rambla - c. del Baró de Pinopar - av. d'Alemanya - gir de 180º a l'alçada de l'encreuament amb el c. del General Riera - av. d'Alemanya - camí de Jesús - c. de Salvador Dalí - ENTRADA a Son Moix per la prolongació del c. de Francesc Martí i Mora - arribada al Palau Municipal d'Esports Son Moix

ARRIBADA

En arribar al Palau Municipal d'Esports Son Moix hi haurà animació musical i entreteniments per a infants. S'hi instal·laran, com cada any, els punts d'avituallament de Coca-Cola i aigua, com també els serveis mèdics pertinents.


PREMIS I SORTEIG

En aquesta festa final a Son Moix, a l'escenari principal, s'entregaran els premis als grups més nombrosos, que consisteixen en tres xecs de 200 € cadascun d'El Corte Inglés. Més informació de les condicions de participació en aquest Reglament.


En aquesta festa final a Son Moix, a l'escenari principal, se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que sol·licitin un TIQUET PER AL SORTEIG devora l'escenari. Els regals són oferts per l'IME i les empreses col·laboradores, com El Corte Inglés, Ciclos Gomila i Bimont Bike Shops Com a novetat, les condicions per al sorteig han canviat. No es participa al sorteig amb el dorsal, sinó amb un TIQUET DE SORTEIG. Els participants que, després de realitzar el recorregut, estiguin interessats a participar al sorteig, han de presentar el seu dorsal per tal de recollir un TIQUET devora l'escenari de Son Moix abans de les 13.50 h. Per tant, només hi participaran els números de tiquets de sorteig entregats. El guanyadors hauran de ser presents durant el sorteig, per a l'entrega del TIQUET DE SORTEIG al locutor i la recollida del regal. Si no hi són, el regal tornarà a sortejar-se.

Les inscripcions són totalment gratuïtes. S'hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d'edat i independentment de les seves condiciones físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular. S'apreciarà especialment la participació de persones amb alguna capacitat limitada, les quals tindran preferència a la zona de sortida. Als infants menors de 12 anys, els han d'acompanyar persones adultes. A tots els participants, se'ls entregarà un dorsal adhesiu i enguany a més camisetes commemoratives, especial edició aniversari, per a les inscripcions que es formalitzin per Internet.

Celebra amb nosaltres la 40a edició de la Diada Ciclista Sant Sebastià! Recull-ne la teva camiseta de record amb les inscripcions per Internet i posa-te-la el dia de l'esdeveniment per a celebrar junts 40 anys d'èxits compartits en un esdeveniment popular amb el qual molts hem crescut i que romandrà sempre en el nostre imaginari

1a: Amb antelació per Internet per a agilitar el registre, evitar aglomeracions a la Diada i aconseguir-ne la camiseta de record (fins que se n'esgotin les existències).


INSCRIPCIONS EN LÍNIA A WWW.SPORTMANIACSBALEARES.COM  
Des del 19 de desembre al 19 de gener (fins a les 18 h)

 • Recollida de dorsals i camiseta des del 9 al 19 de gener fins a les 18 h (presentant justificant d'inscripció en línia) a:

Instal·lacions esportives municipals
· Palau Municipal d'Esports Son Moix
· Poliesportiu Municipal Germans Escalas
· Piscines Municipals Son Hugo

El Corte Inglés
· Planta d'esports del centre Avingudes
· Planta d'esports del centre Jaume III

 • Recollida de dorsals 20 de gener de 10 a 12 h (no s'entregaran camisetes el dia de l'esdeveniment, llevat que en sobrin)

Als envelats d'entrega de dorsals
· C. del Conquistador
· C. de Sant Miquel/dels Oms
· Pl. Major
· Pl. de Cort

2a: presencialment el dia 20 de gener (només s'entregaran dorsals; cap camiseta). Aquesta modalitat d'inscripció només serà possible en cas que quedin dorsals.


o PARTICIPANTS PER GRUPS
Es considera grup a partir de 40 persones.

Per a participar com a grup i optar a un dels tres premis als grups més nombrosos s'ha d'enviar un correu electrònic a info@sportmaniacsbaleares.com abans de dia 14 de gener, amb les dades següents:

· Nom del col·lectiu
· Nom i dades de contacte del coordinador del grup (imprescindible)
· Total d'inscrits
· Llista amb dades de cada participant:
o Llinatges i nom
o Data de naixement
o Sexe (M/F)
o Talla de la camiseta (no es garanteix la talla sol·licitada)
L'organització contactarà amb el coordinador per a l'entrega dels dorsals i les camisetes. Cada participant rebrà un dorsal i es confirmaran així les condicions de la cursa.

Les condicions per a participar en la modalitat de grup són les següents:

· Els integrants del grup han de tenir almenys 4 anys i fer tot el recorregut pels seus propis mitjans.
· Cada grup s'ha d'identificar de forma visible amb un capell, una camiseta o d'altres elements.
· Per a ser comptabilitzats com a membres de grup s'hauran de concentrar abans de la sortida a la plaça Major a les 11.15 h
· Tots els membres del grup han de fer la sortida des de la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia i completar el recorregut fins a l'arribada al Palau Municipal d'Esports Son Moix, on també se'n verificarà la participació i seran comptabilitzats.
· Abans de la sortida el coordinador del grup ha de tornar a l'organització els dorsals dels integrants inscrits que no assisteixin a la Diada.

A cadascun dels tres grups més nombrosos, se'ls entregarà un val de 200 € d'El Corte Inglés a l'arribada a Son Moix.


Tots els participants a la Diada Ciclista (tant individuals com grups) amb la seva inscripció autoritzen l'IME perquè els enviï informació de les seves activitats esportives i a fer ús de les fotografies de qualsevol participant durant la realització d'aquesta, l'entrega de premis i el sorteig, als mitjans de comunicació habituals. A més, reconeixen amb la seva participació voluntària en aquest esdeveniment que no presenten cap limitació mèdica o d'altre tipus que els condicioni o limiti a realitzar l'activitat. L'organització queda exempta de qualsevol responsabilitat o incidència que pugui donar-se per aquest motiu o d'altres de no imputables a una organització deficient, i es declaren responsables únics dels possibles danys o perjudicis que puguin patir per la seva participació en aquesta activitat.


INFORMACIÓ GENERAL SOBRE LA DIADA CICLISTA SANT SEBASTIÀ:
A/e: serveisesportius@ime.palma.es Tel. 971 73 99 41
www.facebook.com/imepalma

INFORMACIÓ SOBRE LA INSCRIPCIÓ PER INTERNET:
A/e: info@sportmaniacsbaleares.com  Tel. 971 88 68 05


RECOMANACIONS: La bicicleta convida a descobrir la ciutat

 •  El manteniment de la bicicleta és molt important. Revisa'n la direcció, les rodes, els frens i els llums.

 •  Si et mous amb bici milloraràs la teva salut i, per tant, la teva vida.

 •  És el mitjà de transport més respectuós amb el medi ambient. No contamina acústicament ni atmosfèrica.

 •  Recordau, per la vostra seguretat, fer ús del casc, sempre complint el Reglament general de circulació.

 •  Respectau sempre la preferència dels vianants.

 •  Indicau amb antelació les maniobres d'avançament o de canvis de direcció.

 •  Recordau que la DIADA CICLISTA no és una competició. No hi ha cap premi per al més ràpid o per al primer a arribar a Son Moix. És una activitat festiva i familiar. Pensau que molts d'infants hi participen.

 •  Respectau en tot moment els altres participants i les indicacions de l'organització i de la Policia Local.

 •  Recuperau les vostres forces amb una adequada hidratació natural i seguiu sempre una alimentació sana per a tenir una vida saludable.

 •  Teniu en compte que una vegada acabada la Diada Ciclista el recorregut de tornada a casa és obert al trànsit normal, ja que ja no es compta amb l'especial protecció de la Policia Local, per la qual cosa heu d'adoptar les prevencions ordinàries de circulació urbana.

Duració: 20 de gener de 2019

Horari: de 12:00 a 14:30.

Localitat: Palma

Data darrera modificació: 4 de febrer de 2019