Exposició fotogràfica "PIRAGÜISMO CON NOMBRE DE MUJER"

Exposició fotogràfica "PIRAGÜISMO CON NOMBRE DE MUJER"

Centre de Cultura SA NOSTRA
Carrer de la Concepció, 12
ESPAI MULTIFUNCIONAL
Del 7 al 28 de març
Entrada gratuïta

L'Institut Municipal de l'Esport, gràcies a la col·laboració de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), porta a Palma l'exposició de fotografia "Piragüismo con nombre de mujer", posada en marxa el 2016 de la mà del projecte "Mujer, Energía y Deporte" d'IBERDROLA amb motiu del VI Congrés Internacional d'Entrenadors de Piragüisme Catoira 2016. Aquesta exposició, juntament amb l'estudi de Marta Felpeto (RFEP) Mujer y Piragua, per a conèixer les causes per les quals les dones abandonen el piragüisme, varen ser els eixos centrals d'aquest Congrés, on la dona va tenir un paper protagonista.


Les conclusions d'aquest estudi posen de manifest, entre altres qüestions:
1. Que el piragüisme femení té un potencial i valors diferencials que cal potenciar, amb unes especials característiques que el fan molt atractiu per a les nines i els seus pares pel seu component lúdic, social i educatiu.
2. La necessitat de crear lligar femenines amb diferents nivells d'exigència competitiva.
3. La necessitat de conciliar piragüisme amb estudis.
4. Un major esforç en la labor de promoció del piragüisme en general i del piragüisme femení en particular.
5. La difícil conciliació de les dones amb les responsabilitats familiars i determinats rols associats a les dones (hegemonia d'estereotips de bellesa allunyats del cos de la palista).
En definitiva, cal treballar per a aconseguir una millor valoració social de les dones piragüistes, així com un major reconeixement, visibilització i promoció del piragüisme femení.
Per això, aquesta exposició, que es crea com a marc per a acompanyar totes les actuacions del projecte "Mujer, Energía y Deporte", quant a piragüisme femení, es marca com a objectiu posar en valor els assoliments esportius dels quals han estat protagonistes les nostres palistes durant els últims anys.
L'exposició es completa amb una representació de les millors palistes de Balears, així com elements i estris d'aquest esport, gràcies a la col·laboració de la Federació Balear de Piragüisme.

Duració: 07fins el28 de març de 2018

Horari: de 00:00 a 00:00.

Localitat: Palma

Data darrera modificació: 10 d'abril de 2018